Hollands Vocaal Ensemble & Prisma Ensemble | VERPLAATST
Fijnbesnaard
o.l.v. Fokko Oldenhuis & Janneke van Prooijen

Vanwege de verlengde lockdown, wordt dit concert verplaatst van zondag 7 februari naar een nog nader te bepalen datum. Indien u voor dit concert tickets gereserveerd hebt, hebt u hierover nader bericht ontvangen van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering. Wij danken u voor uw begrip en geduld in deze situatie.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Modern repertoire voor kamerkoor en strijkers is schaars, en dat is jammer. In het programma Fijnbesnaard bundelen de zangers van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam en de strijkers van het Prisma Strijktrio & Friends hun kwaliteiten om samen een uitgebalanceerd en fijngevoelig programma ten gehore te brengen. Het publiek wordt meegenomen in het precisiewerk om de stemmen van de zangers te laten versmelten met de snaren van de strijkers in een zeer divers repertoire van onder meer Peteris Vasks en Frank Ferko.

Ook in Fijnbesnaard, alweer de vierde editie van de samenwerking tussen het Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis en het Prisma Ensemble o.l.v. violiste Janneke van Prooijen is er weer een wereldpremière te beluisteren, speciaal geschreven voor dit programma. Componiste Froukje Verhagen koos de fijnbesnaarde middeleeuwse teksten van Hadewijch van Antwerpen, een Brabantse dichteres en mystica uit de 13-de eeuw, en spon een ragfijn net van klanken en kleuren. Daarnaast klinken Nederlandse premières van werken van Libby Larsen en Frank Ferko.

Programma:

• Peteris Vasks: The fruit of silence
• Frank Ferko: The Seasons (2012)
• Willem Pijper: delen uit vioolsonate
• Eric Whitacre: Five Hebrew Love Songs (2001)
***** pauze *****
• Libby Larsen: Alaska Spring (2012)
• Willem Pijper: delen uit vioolsonate
• Tawnie Olson: O inexpressible mystery (2009)
• Froukje Verhagen Hadewijch (2019)

 

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50

 

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds en het Fonds Alphen en omstreken.

 

< Terugkeren naar de agenda