Apollo Ensemble | GEANNULEERD
Een koninklijke kerst: Bach, Händel & Leclair

Vanwege de op maandag 14 december afgekondigde lockdown, is dit concert helaas definitief geannuleerd. Indien u voor dit concert tickets gereserveerd hebt, neemt onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl zo spoedig mogelijk contact met u op over de afhandeling van uw tickets via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering. Wij vragen uw begrip en geduld hiervoor.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Een koninklijke kerst met Anna van Hannover
De zeer muzikale Anna van Hannover werd geboren als tweede dochter van George II, de latere koning van Engeland. Als kind in Londen kreeg ze klavecimbel- en theorielessen van niemand minder dan Händel. Haar huwelijk met prins Willem IV van Oranje-Nassau bracht haar naar Nederland, waar ze lange tijd woonde in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Hier liet ze Jean Marie Leclair uit Parijs overkomen om haar les te geven. Frederik – de Grote – II van Pruisen was haar penvriend en kwam naar Paleis Soestdijk om daar met haar te musiceren.
Anne’s scherpe artistieke inzicht en kwaliteiten maakten diepe indruk op de drie heren: ze zong, speelde klavecimbel, fluit, componeerde en schilderde. Daarnaast adviseerde ze haar man Willem IV in staatszaken en vervulde na zijn overlijden zijn taken als regentes. Zowel Händel als Leclair droegen composities aan haar op en via Frederik de Grote kwam ze in contact met de werken van J.S. Bach.

Ter ere van deze bijzondere vrouw speelt het Apollo Ensemble op zondag 27 december 2020 een kerstprogramma dat door Anna van Hannover zelf bedacht zou kunnen zijn.

Programma  
G.F. Händel Ouverture Parnasso in Festo HWV 73
G.F. Händel Gloria in excelsis deo voor Sopraan, strijkers en basso ontinuo
J.M. Leclair Sonate in e voor viool en basso continuo (uit Quatrième Livre)
G.F. Händel Concerto voor klavecimbel in F opus 4/5
  ***pauze***
J.S. Bach Sopraanaria Nur ein Wink (uit Weihnachtsoratorium)
G.F. Händel Concerto Grosso opus 3/5
J.S. Bach Sopraanaria Auch mit gedämpften Stimme (uit Adventscantate BWV 36)
G.F. Händel Sopraanaria Rejoice (uit Messiah)

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Over het Apollo Ensemble
Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap met musici uit alle windstreken, gevestigd in Nederland. Artistiek leider/ concertmeester  is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra.

Het Apollo Ensemble onderzoekt en speelt repertoire uit een periode die meer dan drie eeuwen omspant. Van ongeveer 1600 tot 1930, dus barok, klassiek en vroege romantiek. En doordat de omvang van het ensemble sterk kan wisselen, is dit repertoire ongekend breed en veelzijdig. Bovendien kan de variatie in de bezetting ook variatie en extra kleur geven aan concertprogramma’s. Een symfonie en een triosonate naast elkaar: waar vind je dat? De groep kiest uit overtuiging voor historische instrumenten en bijbehorende speeltechnieken, als een manier om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen en klankwereld van de oude meesters te komen. Bach, Händel, Haydn, Mozart, voor hen willen de musici van het Apollo Ensemble zich ambassadeurs voelen. Website Apollo Ensemble >

David Rabinovich - artistiek leider

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert wordt uitgevoerd op twee tijdstippen:
- Om 15:15 uur (UITVERKOCHT)
- Om 17:00 uur (Klik hier voor de juiste agendapagina)

Tickets Voorverkoop Aan de deur
- Regulier € 30,- 32,50
- CJP/Student € 25,- 27,50


Het Apollo Ensemble in De Waalse Kerk 20/21:

- Vr. 13 november 2020 Klassiekers: Mozart, Haydn & Schubert
- Zo. 27 december 2020 Een koninklijke kerst: Bach, Händel & Leclair
- Zo. 7 maart 2021  Die sieben letzte Worte: Haydn & Mozart in Passietijd

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

<Terugkeren naar de agenda