Lucie Horsch & Alexandra Nepomnyashchaya
Dieupart, Bach & Couperin
Foto: Dana van Leeuwen (l) - Marco Borggreve (r)

‘Verbijsterende virtuositeit en buitengewone techniek,’ schreef BBC Music Magazine over de twintigjarige Nederlandse blokfluitiste Lucie Horsch, die momenteel een bliksemcarrière maakt in binnen- en buitenland. De voormalige winnares van het Prinses Christina Concours (2012) treedt als soliste op met barokensembles en moderne orkesten. Voor haar eerste cd met muziek van Vivaldi ontving ze de Edison Klassiek Award 2017. Een tweede opname met werk van Bach, Sammartini en Couperin veroverde de eerste plaats in de klassieke hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk, en leverde haar een OPUS KLASSIK-award op. In juni 2020 ontving ze de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Alexandra Nepomnyashchaya studeerde in 2009 af aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou in de klas van professor Olga Martynova, waar ze piano, klavecimbel en fortepiano studeerde. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Egarr en Menno van Delft en behaalde daar een masterdiploma. Haar liefde voor kamermuziek en solospel bracht haar op vooraanstaande podia en festivals in heel Europa, Rusland en Azië. Ze was te zien in het Centre de Musique Baroque de Versailles, het Concertgebouw in Amsterdam en op het Festival Oude Muziek Utrecht. Ze werkt regelmatig samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest, het Antwerp Symphony Orchestra en de Akademie für Alte Musik.

In verband met uw en onze veiligheid met betrekking tot het Coronavirus wordt dit concert op twee tijdstippen gegeven:

- 17:00 uur (klik hier om naar de juiste informatiepagina te gaan)

- 20:00 uur (klik hier om naar de juiste informatiepagina te gaan)

 

PROGRAMMA
Charles François Dieupart na 1667-1740
Suite V in F
- Ouverture
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Gavotte
- Gigue

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Sonate, BWV 1035
- Adagio ma non tanto
- Allegro Siciliano
- Allegro assai

Jacques Hotteterre 1674-1763
Selectie van preludes
(uit: L’Art de Préluder, Parijs 1719)

François Couperin 1668-1733
Concert Royal IV
- Prélude (Gravement)
- Courante Françoise (Galament)
- Courante à l’Italienne (Gayement)
- Sarabande (Très tendrement)
- Rigaudon (Légèrement et marqué)

Joseph Bodin de Boismortier 1689-1755
Sonate in e, Op. 91 nr. 4
- Gayement
- Gracieusement
- Gayement

(Programma onder voorbehoud)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda