Apollo Ensemble
Die sieben letzen Worte: Haydn in Passietijd

In verband met de huidige omstandigheden m.b.t. het coronavirus is het programma van dit concert gewijzigd. Het concert zal worden opgesplitst in twee kortere concerten. Bij beide zal het Apollo Ensemble alleen Die sieben Letzten Worte van Joseph Haydn uitvoeren. Haydns 26e Symfonie en Mozarts 25e Symfonie komen te vervallen. Indien u voor het oorspronkelijke programma tickets hebt gereserveerd, ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl via het e-mailadres dat u voor de reservering gebruikt hebt. Wij danken u voor uw begrip.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Haydn & Mozart in Passietijd
Dit programma van het Apollo Ensemble met Haydns meesterwerk Die sieben letzten Worte sluit perfect aan op de Paasperiode, met heftige, snel wisselende emoties, gevolgd door de stilte die bij het uitblazen van de laatste kaars in de zaal neerdaalt.

Alle aandacht voor Haydns schitterende oratorium Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze. Dit werk wordt gebracht in de oorspronkelijke versie (zonder het Introduzione en het Terremoto), gecomponeerd voor een relatief kleine kapel waar de grote bezetting van zijn latere symfonieën zeker niet in paste. Dit bijzondere werk bestaat uit de zeven laatste zinnen die Jezus aan het kruis sprak, als muzikale overdenkingen met meditatieve stiltes ertussen. Er branden 7 grote kaarsen waarvan er na elk deel één uit gaat. Door Haydns oorspronkelijke idee aan te houden en niet te eindigen met een wilde aardbeving, maar met het “Vader, in uw handen beveel ik mijn geest”, eindigt dit concert zo geheel verstild in de duisternis.

Programma  
J. Haydn Die sieben letzte Worte

 

Over het Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap met musici uit alle windstreken, gevestigd in Nederland. Artistiek leider/ concertmeester  is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra.

Het Apollo Ensemble onderzoekt en speelt repertoire uit een periode die meer dan drie eeuwen omspant. Van ongeveer 1600 tot 1930, dus barok, klassiek en vroege romantiek. En doordat de omvang van het ensemble sterk kan wisselen, is dit repertoire ongekend breed en veelzijdig. Bovendien kan de variatie in de bezetting ook variatie en extra kleur geven aan concertprogramma’s. Een symfonie en een triosonate naast elkaar: waar vind je dat? De groep kiest uit overtuiging voor historische instrumenten en bijbehorende speeltechnieken, als een manier om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen en klankwereld van de oude meesters te komen. Bach, Händel, Haydn, Mozart, voor hen willen de musici van het Apollo Ensemble zich ambassadeurs voelen. Website Apollo Ensemble >

David Rabinovich - artistiek leider

 

Tickets Voorverkoop Aan de deur
- Regulier € 30,- 32,50
- CJP/Student € 25,- 27,50


Het Apollo Ensemble in De Waalse Kerk 20/21:

- Vr. 13 november 2020 Klassiekers: Mozart, Haydn & Schubert
- Zo. 27 december 2020 Een koninklijke kerst: Bach, Händel & Leclair
- Zo. 7 maart 2021  Die sieben letzte Worte: Haydn in Passietijd

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht op het moment dat u niet op uw zitplaats bent. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda