Streamconcert | Dieuwertje Blok, Henriette Feith e.a.
De vrouw van Pilatus
Artwork: Annette Fienig

In verband met de verlenging van de coronamaatregelen gaat dit concert niet door in De Waalse Kerk. Wel is het mogelijk om op het geplande tijdstip een streamconcert te bekijken. Indien u voor dit concert reeds tickets gereserveerd had, ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering.

--------------------------------------------------------------------------------------------

De vrouw van Pilatus. Het lijdensverhaal door haar ogen; een muzikale vertelling 

In het lijdensverhaal van Jezus is zij een onderbelicht karakter: de vrouw van Pontius Pilatus, de Romeinse prefect van Judea. Na een droom vraagt zij haar man om Jezus niet uit te leveren aan de Joden. Wie is deze vrouw en wat bewoog haar tot dit verzoek?

De Vrouw van Pilatus, de krachtige monoloog van Imme Dros, wordt ondersteund, aangevuld en becommentarieerd door oude en nieuwe muziek in een verrassende theatervoorstelling, verteld door Dieuwertje Blok. De muzikale vertelling werpt met klassieke muziek, kleinkunst en improvisatie een licht op deze intrigerende figurant uit de geschiedenis. 

De tekst zal worden ondersteund, aangevuld en begeleid door muziek die eeuwen overspant. Met muziek van zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra, bekend om zijn kleinkunst liederen. Hij ontving in 2014 de Dirk Witte kleinkunst oeuvreprijs. Hij werkte al vaker samen met jazzpianist, componist en theatermaker Thijs Borsten. Borsten speelde als pianist bij North Sea Jazz, heeft een lange lijst theatervoorstellingen op zijn naam staan, won de Willem Wilmink prijs (2014) met schrijver Koos Meinderts en speelt op een lange lijst van cd-producties met bekende solisten en ensembles (Tania Kross, Mathilde Santing, Harrie Jekkers, Wende Snijders, o.a.). Hij is hiernaast veelgevraagd componist en arrangeur (voor het NedPho, de Nederlandse Opera, o.a).

Thijs werkte recent met Dieuwertje Blok, die nauwelijks introductie behoeft. Als een van Nederlands bekendste televisie -en radio presentatrices is zij hiernaast ook actrice en verteller in klassieke concerten. Thijs Borsten en sopraan Henriette Feith werkten samen in de serie De Uitdaging. Aangevuld met luitist en gitarist David van Ooijen verzorgden zij eind 2019 de muziek van het Theater College van Hans Goedkoop over Johan van Oldenbarnevelt. Het duo Feith en Van Ooijen vormen al jaren een vast duo en zijn voornamelijk gericht op muziek vanaf 1600. Feith is een allround kamermusicus met een eigen vocale kamermuziekserie en David van Ooijen een zeer gewild gitarist en luitist met een bloeiende concertpraktijk. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht op het moment dat u niet op uw plaats zit. Indien dit evenement door ons geannuleerd wordt, krijgt u uw volledige reserveringsbedrag inclusief servicekosten terug. Wanneer het evenement wel door kan gaan vormen persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, geen aanleiding tot restitutie in het geval van annulering van uw kant. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda