Discantus & Brigitte Lesne GEANNULEERD
De schatkamer van de Notre-Dame
Foto: Fundación Juan March
Dit dubbelconcert is helaas geannuleerd. Indien u al tickets gereserveerd had, ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk van onze partner Organisatie Oude Muziek.

In de schaduw van zijn monumentale, gotische kathedralen onderging Europa’s muzieklandschap in de hoge middeleeuwen een ingrijpende transformatie met het ontstaan van de meerstemmigheid. Dankzij toonmeesters als Leoninus en Perotinus, en dichters als Adam de Saint-Victor en Pierre Abelard, werd de Notre-Dame in Parijs de bakermat van de polyfonie. De mysterieuze, soms bevreemdende maar bloedmooie liederen van deze pioniers zitten de kristallen stemmen van Discantus als gegoten.

Duur: 70 minuten (geen pauze)

Discantus
Cecile Banquey, Christel Boiron, Helene Decarpignies, Lucie Jolivet, Caroline Magalhaes, Catherine Sergent zang en handklokken; 
Brigitte Lesne zang en muzikale leiding

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda