Damask Vocal Quartet | VERPLAATST
David Lang: Little Match Girl Passion
Foto: Melle Meivogel

Vanwege de verlengde lockdown, wordt dit concert verplaatst van vrijdag 19 februari naar een nog nader te bepalen datum. Indien u voor dit concert tickets gereserveerd hebt, hebt u hierover nader bericht ontvangen van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering. Wij danken u voor uw begrip en geduld in deze situatie.

--------------------------------------------------------------------------------------------

English description below

The Little Match Girl Passion
Damask presenteert een krachtig muzikaal Paasprogramma met een modern meesterwerk: David Langs Little Match Girl Passion voor vier zangers, die elk percussie spelen. Dit indrukwekkende stuk vertelt het verhaal Het Meisje met de Zwavelstokjes van Hans Christiaan Andersen: over de dood van een onschuldig meisje, in de vorm van een passie naar het voorbeeld van Bach, met koraal-achtige secties die haar toestand beschouwen, een "evangelische" verhaalstructuur en een aangrijpend slotkoor. Dit contemplatieve werk, uitgevoerd zonder pauze, raakt luisteraars van jong tot oud en is een waardig contemporain tegenhanger van het in Nederland welbekende passie-repertoire. Damask koppelt dit indrukwekkende stuk met enkele van van de meest prachtige en diepgaande Amerikaanse melodieën uit diverse spirituele tradities: Shaker-, Quaker- en slavenliederen.

Damask presents a powerful program of music appropriate for Passion season. We pair some of the most lovely and profound American melodies from various spiritual traditions--Shaker, Quaker, slave songs--with a modern masterpiece, David Lang’s Little Match Girl Passion for four singers each playing percussion. This substantial work tells the Hans Christian Andersen story of an innocent girl’s death through the structure of a Bach Passion, with chorale-like sections reflection on her plight, an “Evangelist” narrative style, and a haunting final chorus. This contemplative program, performed without interval, strongly affects audiences of all ages and musical backgrounds and is a worthy counterpart to the more grand and well-known Passion repertoire.

 

Damask Vocal Quartet
De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het vocaal kwartet Damask.

Damast, damask in het Engels, refereert naar een weeftechniek die voor luxe stoffen zoals zijde ontwikkeld werd. De techniek werd bekend in en genoemd naar het 14e eeuwse Damascus in Syrië – toen een internationaal handelsknooppunt met een levendige uitwisseling van ideeën en culturen. Dat is wat het Damask vocaal kwartet ook biedt. Niet alleen weeft het de stemmen van de vier leden tot een prachtige klankkleur, ook weeft de muziekkeuze van het kwartet internationale patronen en muziek uit verschillende eeuwen tot een rijk repertoire.

Damasks repertoirekeuze toont deze patronen: door piano begeleide kamermuziek voor vier stemmen met (vaak veronachtzaamd) werk van Haydn, Schubert, Schumann en Brahms; gevarieerd werk uit de 20e en 21e eeuw van componisten als Schönberg, Stravinsky, Milhaud, Messiaen, Ned Rorem en David Lang. Daarnaast hecht Damask veel waarde aan het verbreden en verrijken van het repertoire. Het heeft hiervoor samengewerkt met de ensembles Oerknal! en New Vintage Baroque, met als resultaat in opdracht gecomponeerde nieuwe stukken van Gregory Spears, Reiko Füting, Lewis Nielson en meest recent Federico Mosquera, wiens nieuwe kameropera "Cargamento de Sueños" in oktober 2017 in Den Haag in première ging.

In het najaar van 2018 bracht Damask haar eerste volledige album uit, getiteld O Schöne Nacht, dat ze presenteerden in De Waalse Kerk. Op het lovend ontvangen album staan 19de-eeuwse kwartetten van Brahms, Herzogenberg en Jenner opgenomen met pianiste Flore Merlin op een Streicher piano uit dezelfde periode. De opname is een samenwerking met producent Frerik de Jong van 7 Mountain Records.


Tickets

Dit concert wordt op twee tijdstippen gegeven:

- Om 19:15 uur (klik hier voor de juiste agendapagina)
- Om 21:00 uur (klik hier voor de juiste agendapagina)

  Voorverkoop Aan de deur
- Regulier € 25,- € 27,50
- Korting* € 20,- € 22,50

* Korting geldt voor CJP & Studenten

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda