Foto: Stamatios Xantoulis

James Oesi komt terug naar De Waalse Kerk voor een bijzonder project: Nederlands bekendste contrabassist neemt hier in augustus namelijk een album op met de Cellosuites van Bach, voor contrabas natuurlijk! En als hij er dan toch is, voert hij die schitterende suites graag ook uit voor publiek. Dat doet hij op donderdagavond 27 augustus, om 20:00 uur. Vanwege de 1.5-metermaatregel is het aantal plaatsen hiervoor beperkt, dus reserveer snel om er zeker van te zijn deze prachtige gelegenheid niet te missen! De Leeuwarder Courant was al eens aanwezig bij een Bach-uitvoering van Oesi, en schreef daarover: “De contrabas geeft Bach iets warmers en tegelijk iets minder flexibels, waardoor het etaleren van het dansante karakter van elk onderdeel best een opgave moet zijn geweest. Toch lukte dit Oesi voortreffelijk.”

Programma
J.S. Bach - Cellosuites 2 & 4

Biografie
Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Musico Reizen.


< Terugkeren naar de agenda