Photonen Vocaal Ensemble kiest dit voorjaar volop voor poëzie. Met From the Heart of Joy zingt het een uitgebalanceerd a capella-programma met Engelstalige poëzie, in variërende stijlen, van renaissance, tot (laat-)romantisch en hedendaags.

Centraal staan de sprankelende Five Flower Songs van Benjamin Britten, die hij schreef voor het 25-jarig huwelijk van vrienden van hem, een botanistenechtpaar. De veelal eeuwenoude poëzie in de liederen gaat over de natuur, maar een diepere laag becommentarieert het leven en verschillende aspecten van het huwelijk, soms met humor. Uit de renaissance klinken The Silver Swan van Orlando Gibbons en Weep, O mine eyes van John Bennet, twee prachtig melancholische madrigaaltjes.

Verder hoort u een aantal toonzettingen van Shakespeare, door de hedendaagse Finse componist Jaakko Mäntyjärvi, als Come Away, Death (Twelfth Night) en het spannend kolkende Double, Double Toil and Trouble (MacBeth), maar ook laatromantische interpretaties van Shakespeare-teksten door de beroemde Engelse componist Ralph Vaughan Williams. Van hem zingt Photonen ook het verstilde Silence and Music.

Pure schoonheid is er in The Bluebird van Charles Villiers Stanford,en ander laatromantisch werk op het programma is van Elgar en Bairstow. Een hedendaags geluid komt uit Amerika met Heart, Not so Heavy as Mine van Elliott Carter, op een tekst van Emily Dickinson.

Lees meer over het programma of over Photonen op www.photonen.nl

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting  €15,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


 

< Terug naar de agenda