Het Nieuw Bach Ensemble zet haar jaarlijkse traditie voort en zingt op Goede Vrijdag de Johannes-Passion van Bach in De Waalse Kerk. Wederom in samenwerking met het professionele barokorkest Collegium Delft en mooie solisten. Tevens zal het Monteverdi-orgel worden ingezet.

Het Nieuw Bach Ensemble (NwBE), opgericht in 2010, is een klassiek muziekensemble uit Amersfoort met een veelzijdig repertoire. De kern van het repertoire is muziek van 1600-1800, de tijd van Bach, maar van daaruit staat regelmatig ouder en nieuwer repertoire op het programma. Bach, Brahms, Monteverdi, Gabrieli of Schütz: Het NwBE is meer dan Bach alleen! Het uitgangspunt van het NwBE is zo trouw mogelijk te blijven aan de bron en zo authentiek mogelijk uit te voeren waarbij het zich continu wil verbeteren en ontwikkelen. Met Krijn Koetsveld als bevlogen dirigent van het Nieuw Bach Ensemble maakt van ieder concert een ware belevenis!

 

Musici

Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld
Orkest Collegium Delft
William Knight, evangelist & tenoraria's
Nanco de Vries, Christus
Keren Motseri, sopraan
Kaspar Kröner, alt
Hidde Kleikamp, bas

 

Reacties naar aanleiding van de Johannes-Passion 2018

Het publiek was in 2018 lovend over de uitvoering van de Johannes-Passion. Een paar reacties:

"Opvallend hoe tekst en muziek samen een geheel vormden, met af en toe een stilte. Ik heb geen ander woord voor deze uitvoering dan: integer."
"Het was fantastisch mooi, op alle fronten. Ongelooflijk! Ik had het gevoel door de muziek te worden meegenomen, ben er diep van onder de indruk. Een groot compliment voor de dirigent, hij deed het verhaal en de muziek alle eer aan. Zo vrij, zo expressief, zo respectvol ook."

 

Kaarten

Regulier     €43,50

 

 


 

< Terug naar de agenda