Noorderkerkconcerten
Mozarts Meesterwerken met Maurits Koelmans en Olga Pashchenko
Foto: Yat Ho Tsang

 

Stichting Noorderkerkconcerten organiseert jaarlijks een reeks van 30 succesvolle concerten in de Noorderkerk, waarbij topmusici uit binnen- en buitenland repertoire uit alle windstreken ten gehore brengen. Nu de verwarming deze winter in de Noorderkerk uit gaat, moest de stichting snel op zoek naar een andere locatie. Natuurlijk laat de culturele sector elkaar niet in de kou staan en is De Waalse Kerk verheugd om een aantal van hun prachtige concerten te huisvesten!

Olga presenteert de volgende generatie met toptalent en fortepianist Maurits Koelmans. Samen zullen ze quatre-mains spelen, wat Maurits een hele eer vindt maar ook best een beetje eng om met zijn beroemde docente samen te spelen. Hij soleert in de sonate in Bes van Mozart en met medestudenten speelt hij Beethovens prachtige kwintet in Es voor piano en blazers.

Na vele omzwervingen en zeven moeizame jaren aan het Salzburgse hof van aartsbisschop Colloredo, vestigt Mozart zich in 1781 uiteindelijk als freelancer in Wenen. In eerste instantie heeft hij alleen een klein aantal leerlingen, maar hij begint meteen te werken aan Die Entführung aus dem Serail, de opera waarmee hij echt naam weet te maken. Slechts drie jaar na zijn aankomst in Wenen bereikt zijn carrière zijn hoogtepunt met een spectaculair aantal premières en concerten. Uit deze periode stammen behalve werken als Don Giovanni, Le Nozze di Figaro en de laatste vijf symfonieën ook de twee werken op dit programma. Over het kwintet schreef Mozart zelfs aan zijn vader dat het het beste was wat hij tot dan toe geschreven had.

 

Dit concert is een een Next Concert wat een onderdeel van het project Muziek met Impact is. Bij Next Concerts begeleidt het Artistiek Collectief de volgende generatie en geeft ze een podium.

Maurits Koelmans en Olga Pashchenko, fortepiano
Rodrigo López Paz, hobo
Alejandro Fariña Martín, klarinet
Christopher Price, hoorn
Jeong-guk Lee, fagot

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €20,-
Stadspas €17,50
Studenten/Kinderen tot 12 jaar €9,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. 

 

De volgende Noorderkerkconcerten in De Waalse Kerk

 


 

< Terug naar de agenda