In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten. De serie, bestaande uit drie concerten, trapt af met Satomi Chihara. Zij begint met Bach's 4e Partita in D-groot, dé toonsoort voor de lofprijzing van God. In het volgende stuk, de Pianosonate op. 110 in As-groot van Beethoven, is ook een verwijzing naar het geloof: volgens Willem Brons zou de datum bovenaan het manuscript (25 december) verwijzen naar de geboorte en het leven van Christus. Na de pauze volgen werken van Fauré en Franck, waarin duidelijk te horen is dat de twee componisten ook fantastische organisten waren. Uitstekend voor een uitvoering in De Waalse Kerk!

Satomi Chihara (1996) won de derde prijs en de Bärenreiter Praha-prijs op de 58e Beethovens Hradec International Concours (2022). Tijdens dit concours speelde zij ondermeer Beethovens vijfde pianoconcert samen tezamen met het Janáček Philharmonic Orchestra. In mei 2022 debuteerde zij in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Satomi Chihara is ongetwijfeld een van de de jonge aanstormende pianotalenten in Nederland. Als laatste studente van Willem Brons behaalde zij in 2018 haar Bachelor klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Dat was tevens het beste examen van dat jaar in haar afdeling. Op grond van dit uitstekende resultaat kreeg zij een beurs van het Jacques Vonk Fonds, bestemd voor zeer talentvolle afgestudeerden. In 2020 voltooide zij haar studie aan het conservatorium bij Naum Grubert met het behalen van haar Master. Na meerdere prijzen te hebben gewonnen in Japan wordt haar talent ook in Nederland erkend. Satomi Chihara is laureaat van de Young Pianist's Foundation (2015) en het Prinses Christina Concours (2016). Nog tijdens haar studie gaf zij talrijke concerten door heel Nederland. Ze werd ook uitgenodigd om deel te nemen aan de International Holland Music Sessions (2017) alsook aan de veelgeprezen 23e, 24e, 25e, 26e Internationale Masterclass van Willem Brons in Amsterdam (2018, 2019, 2021, 2022) en aan het Naarden Internationale Piano Festival (2021).

 

Programma 'Louter meesterwerken'

Satomi Chihara  piano

 

J.S. Bach
Partita nr. 4 in D-groot, BWV 828

L. v. Beethoven
Pianosonate op. 110 in As-groot

- Pauze -

G. Fauré
Nocturne nr. 13, op. 119 in b-klein

C. Franck
Prelude, Choral and Fugue

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP & studenten €15,-
Tot 18 jaar Gratis toegang

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda