Foto: Green Room Creatives – Sophia van Boven

 

Met een knal en een klap verandert de Franse revolutie het aanzicht van Europa. Weg met de rijke alleenheersers, de burger aan de macht!

De jaren rond 1800 zijn ook voor Nederland een tijd vol conflicten, maatschappelijke veranderingen en politieke omwentelingen. De Patriotten leveren strijd tegen de prinsgezinden, en met het binnenvallen van Napoleon komt daar nog een buitenlandse partij bij. 

Camerata Trajectina maakt de complexiteit van deze geschiedenis voelbaar. Taal, politiek, cultuur; muziek loopt overal dwars doorheen. Het lied is explosief materiaal: het stookt de menigte op, het zet je tegenstander te kakken, het verkondigt het evangelie van iedere partij. Daar waar muziek en tekst samenkomen gaat het bloed sneller stromen.

We ontwikkelen dit project in samenwerking met wetenschapster Renee Vulto (Nederlandse Letterkunde, Universiteit Gent), binnen het onderzoeksproject ‘Singing Communities’ over de politieke liedcultuur tussen 1780 en 1820. Nieuwe bronnen zullen het licht zien. Wij zingen uit volle borst over revolutie, feest, verzet en een nieuwe Nederlandse natie. Sluit je bij ons aan!

 

Musici 

Klaartje van Veldhoven  sopraan
Nico van der Meel  tenor
Moritz Kellner  bas
Saskia Coolen  blokfluit
Constance Allanic  harp en barokgitaar
Cassandra Luckhardt  cello
Vaughan Schlepp  fortepiano
Lidewij van der Voort  viool

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €27,50
Koop een kaart voor €40,- en ontvang de nieuwste CD van Camerata Trajectina.

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


 

< Terug naar de agenda