Foto: Marco Borggreve

 

Stichting Noorderkerkconcerten organiseert jaarlijks een reeks van 30 succesvolle concerten in de Noorderkerk, waarbij topmusici uit binnen- en buitenland repertoire uit alle windstreken ten gehore brengen. Nu de verwarming deze winter in de Noorderkerk uit gaat, moest de stichting snel op zoek naar een andere locatie. Natuurlijk laat de culturele sector elkaar niet in de kou staan en is De Waalse Kerk verheugd om een aantal van hun prachtige concerten te huisvesten!

Een feestelijk nieuwjaarsconcert met talentvolle studenten van het Conservatorium van Amsterdam die renaissance muziek en improvisaties spelen. Er zijn spectaculair grote blokfluiten en er klinkt virtuoze muziek van Jacob van Eyck, Jan Pieterszoon Sweelinck en Josquin de Prez. Het concert krijgt nog een extra lading door speciaal voor deze gelegenheid in de kerk opgestelde luidsprekers die voor een multimediale luisterervaring zorgen. Jorrit Tamminga, hoofd compositie van het Conservatorium van Amsterdam, is samen met Erik verantwoordelijk voor deze bijzondere soundscapes.

Dit concert is een een Next Concert wat een onderdeel van het project Muziek met Impact is. Bij Next Concerts begeleidt het Artistiek Collectief de volgende generatie en geeft ze een podium.

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €20,-
Stadspas €17,50
Studenten/Kinderen tot 12 jaar €9,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. 

 

De volgende Noorderkerkconcerten in De Waalse Kerk

  


 

< Terug naar de agenda