Foto Mike Fentross & Maarten Ornstein: Eduardus Lee
Foto Dudok Quartet: Green Room Creatives - Yuri Andries

 

Dinogad's Circus bestaat uit alt Hilary Summers uit Wales (Grammy Award winnares), het Nederlandse theorbe- en basklarinetduo Mike Fentross & Maarten Ornstein (winnaars van de Willem Breuker Award 2022) en het Dudok Quartet Amsterdam, door The Guardian bestempeld als een "stijlvol, ruimdenkend en avontuurlijk strijkkwartet".

Dinogad's Circus is in 2022 ontstaan in Amsterdam, vanuit de wederzijdse wens om elkaar te inspireren met elkaars muzikale tradities. Deze samenwerking gaat echter verder dan het vergroten van de stilistische mogelijkheden van de individuele musicus. Waar hun eerste sessies eindigden met zelfbedachte verbeeldingen van Keltische traditionals, jigs en Engelse barokmuziek, bracht de groep hun genre-buigende alliantie naar een ander niveau door hun programma te laten samensmelten met hun nieuw geschreven eigen composities. Elk van de zeven musici liet zich inspireren door de muzikale tradities die de basis vormen van hun gemeenschappelijke taal, resulterend in zeven dodelijke en zondige muzikale voorstellingen.

Hun eerste album, dat in 2023 door Zefir Records zal worden uitgebracht, bevat wereldpremières van composities van de musici zelf, traditionele liederen en arrangementen van muziek van Byrd, Dowland, Purcell, Ravel, Jarmo Romppanen en Jean-Luc Ponty.

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €20,-
Korting  €15,- (CJP/stadspas groene stip)
Student €10

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 

 


 

< Terug naar de agenda