Foto: Mariecke van der Linden

 

Red Light Jazz is een meerdaags jazzfestival in en rondom het wallengebied in Amsterdam. Het is vooral de spannende locatie, het internationaal vermaarde en roemruchte Red Light District in de oude binnenstad van Amsterdam, dat dit festival zo uniek maakt in de wereld. Het wallengebied, dat van oudsher al een jazzhistorie kent, beschikt over meerdere mooie locaties waar een jazzartiest of jazzorkest kan optreden. Het jaarlijks terugkerende festival bracht ook een samenwerking tot stand tussen oude- en nieuwe wallenondernemers. Ook dit jaar zijn er weer concerten in De Waalse Kerk, met op 4 juni saxofonist Yuri Honing en pianist Wolfert Brederode!

Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte de laatste drie decennia met o.a.  Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen. Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. “Desire” was niet alleen het best verkopende jazzalbum op dat moment, maar werd het tevens door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazz album van het jaar (Parool, Volkskrant). Honing won met dit album zijn tweede Edison. Voor “Goldbrun” volgde in 2018 zijn derde. De single "After All" werd in 2017 los uitgebracht, een cover van David Bowie, en is sindsdien prominent aanwezig in de Spotify playlists. In de eerste twee jaar werd deze opname al ruim 7 miljoen keer beluisterd.

‘Immediately grabs the attention and holds it for every second.’ - Bruce Lindsay (AllAboutJazz)

In 2020 bracht Honing samen met pianist Wolfert Brederode het album “Avalon Songs” uit. De aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zowel klassiek als in jazz opgeleide Brederode zorgt met de van hem bekende verfijnde en gefocuste touch, zijn zorg voor de muzikale flow en zijn creativiteit voor een meesterlijk subtiele begeleiding van Honing op de plaat. Van “Avalon Songs”, waarvan de titel verwijst naar een sage rond Koning Arthur, brengt het duo op zaterdag 4 juni in De Waalse Kerk stukken ten gehore, inclusief interpretaties van nummers van Marlène Dietrich en Billy Strayhorn.  

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €15

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda