Foto: Hugo Rompa

 

Kobra zingt KOBRA! Een bonte verzameling aan muziek, vol eigenheden en eigenaardigheden. In KOBRA komt een grote diversiteit aan muziekstijlen en persoonlijkheden samen in één a capella ensemble. Kobra werkt vanuit de overtuiging dat dingen niet eenvormig hoeven zijn om bij elkaar te passen. Kobra presenteert in dit concert hun eerste EP. Met muziek die hen dierbaar is: KOBRA.

Zeven zangeressen, met elk een andere muzikale achtergrond, komen samen in hun liefde voor meerstemmige muziek. Zij zoeken hierbij niet naar één stijl, en niet naar één klank. Muziek gaat voor Kobra niet over perfectie en egaliteit maar over verbinden. Het verbinden van verschillende muziekgenres, van de stemmen onderling, en de verbinding met het publiek. 

Lange tijd vonden de zangeressen het proces van opnemen niet passen bij hun overtuiging dat muziek iets is wat live, in het moment en met het publiek moet gebeuren. KOBRA is volgens deze filosofie opgenomen bij JustListen, met nagenoeg geen edits of nabewerking. De muziek is vastgelegd zoals het toen was, in een kerkje in Oosterhout middenin een pandemie. Met alle eigenheden en eigenaardigheden van dat moment.

Het debut-EP KOBRA brengt een breed repertoire. Een arrangement van Erik Satie volgt op volksmuziek uit Haïti en Bulgarije. Een liedje uit de musical Chitty Chitty Bang Bang komt samen met een modern klassieke compositie van Hayo Boerema. Het is muziek die voor Kobra bij elkaar hoort, omdat zij tot haar recht komt door middel van meerstemmigheid. KOBRA is een lappendeken van muziek, samengebracht door Kobra's veelzijdige muzikaliteit.

 

Kobra Ensemble

Na jarenlang onderdeel geweest te zijn van het Nationaal  Kinder- en Jeugdkoor, besloten de zangeressen van Kobra in 2010 dat het tijd was om hun eigenwijsheid vrij baan te geven en zelf een ensemble te beginnen. Sinds die tijd verkennen ze nieuwe muziekstijlen en nieuwe manieren om hun stemmen in te zetten. Ze treden op in concertzalen, maar ook juist graag daarbuiten, op zoek naar nieuw publiek en nieuwe ervaringen. 

Kobra zingt muziek die hen aan het hart ligt, en dat is van alles. Ze zingen volksmuziek van over de hele wereld, vertolken klassieke muziek van de 16e eeuw tot hedendaagse Nederlandse componisten, en arrangementen van jazz- en popmuziek.

 

Kaarten (binnenkort beschikbaar)*

Regulier €18,50
Korting  €12,50 (Student / jongeren t/m 18 jaar) 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda