Foto: Chris Koolmees

 

Het Orakel, een theatraal ritueel; 22 gedichten, 14 staties, en een mens op zoek naar een god in zichzelf.

De Via Crucis van Liszt is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De 14 staties van deze kruisweg, momenten uit de lijdensweg van Jezus, worden tot de essentie teruggebracht. Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang, waarbij de grenzen van de gangbare tonaliteit worden opgezocht. Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper. Leks Compagnie combineerde dit werk met ‘groet god’, een dialoog tussen mens en god van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale soloperformance.

LEKS brengt verhalen op het snijvlak van klassieke muziek en theater. Van grote zaal tot intieme huiskamersetting, LEKS maakt prikkelend muziektheater voor een breed publiek. LEKS Compagnie bestaat uit performer Ekaterina Levental en vormgever Chris Koolmees. Sinds 2012 maakt LEKS compact muziektheater; ontroerend, confronterend actueel en altijd verrassend dichtbij.

“In Het Orakel van muziektheatergroep Leks Compagnie is er wél sprake van een directe dialoog tussen God en mens, een gesprek tussen hemel en aarde … wonderlijke voorstelling … Buitengewoon intrigerend.”  – Patrick van den Hanenberg/Theaterkrant

 

 

Credits

Spel, zang, harp: Ekaterina Levental
Tekst: Eva Gerlach en Sasja Janssen – ‘groet god’
Muziek: Franz Liszt – Via Crucis (bewerking)
Concept, vormgeving en regie: Chris Koolmees

Duur: 70 minuten.

 

Kaarten

Regulier €22,-
Korting* €17,-

*CJP/student/stadspas groene stip (neem CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip mee)

 

 


 

< Terug naar de agenda