De Grote Oversteek
Johannette Zomer en Mike Boddé

 

Ga aan boord bij sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé voor een muzikale cruise om nooit te vergeten. De reis begint in de Middeleeuwen, om dan via barokke juweeltjes en ontroerende folksongs uiteindelijk in het Amerika van Gershwin en Nina Simone uit te komen. Een grote oversteek noemen Zomer en Boddé het zelf. Met een voor hen zo typerende brede horizon. Allebei komen ze uit een ‘ander leven’. Zomer was aanvankelijk microbiologisch analiste, Boddé cabaretier. Maar de muziek won. Net als vandaag.

Johannette is een barokspecialist bij uitstek, maar maakt ook graag uitstapjes naar hedendaags repertoire, in zowel de klassieke als lichte muziek-hoek. Zo zong zij al eens een Sinatra tribute met bigband tijdens het Larens Jazz festival. Daar is toen het zaadje gepland om ooit nog eens een cross-over programma te maken.

En dan in de letterlijke zin van het woord. Want hoe zou het zijn om haar eigen barokke stijl te laten vermengen met én inspireren door andere stijlen? Mike Boddé, van huis uit jazzpianist en later compositie studerend, is een muzikant met een breed palet aan kleuren, ingevingen en grensoverschrijdende ideeën. Ideale collega dus om dit idee verder mee uit te werken. En het samen werken aan stukken van Bach, Purcell, Von Bingen maar ook later repertoire heeft inderdaad opgeleverd waar ze zo op hoopte: een mooie symbiose van muziekstijlen. Laat u verrassen en meenemen op deze muzikale ‘Grote Oversteek’!

 

Programma

Johannette Zomer sopraan 
Mike Boddé piano en zang
Marcel Booij contrabas en accordeon
Angelo van den Burg percussie

Met werken van o.a. Bach, Von Bingen, Purcell, Delibes en Gershwin, maar ook van Jacques Brel, Wim Sonneveld, Ramses Shaffy & Liesbeth List en Joni Mitchell.

 

 


 

< Terug naar de agenda