Strauss' Symfonie voor blazers
Zemlinsky Winds & Friends

 

Kerst is een tijd van saamhorigheid, vreugde en feest. Deze elementen combineert het Zemlinsky Chamber Orchestra in hun programma Joy to the World: een concert waarin muziek centraal staat die bij iedere luisteraar pure vreugde opwekt! Dit concert is tevens een bijzondere, want het is het eerste concert in de reeks "ZCO & Friends" waarin het orkest zich toespitst op één orkestsectie, ditmaal de blazers. Voor de pauze speelt een blaaskwintet bestaande uit ZCO-leden onder andere fragmenten uit Hänsel & Gretel, wat in Duitsland erg populair is rond de kerst. Na de pauze wordt het kwintet aangevuld met vrienden van de ZCO-leden voor Strauss' Tweede Sonatine: een symfonie voor alleen blaasinstrumenten.

Het Zemlinsky Chamber Orchestra overbrugt de kloof tussen symfonische krachten en kamermuziek, en creërt een krachtige doch intieme ervaring van enkele van de grootste meesterwerken van de 19e en 20e eeuw. Met Alexander von Zemlinsky als symbool legt het ZCO de focus op buitengewone, maar minder bekende en ondergewaardeerde muziek en hoe dit in de samenleving past. Het Zemlinsky Chamber Orchestra is een ensemble bestaande uit jonge professionele musici van over de hele wereld, een mengelmoes variërend van solisten tot kamermusici tot orkestspelers. Het orkest heeft van elk instrument één en varieert bezetting per concert.

 

Programma

Leroy Anderson (arr. John Eidsvoog)
Sleigh Ride

Júlio Medaglia
Suite “Belle Epoque in Sud-America”

Engelbert Humperdinck
Fragmenten uit “Hänsel & Gretel” (Solisten Katherine Weber & Aimee Hautvast)

- Pauze -

Richard Strauss
Sonatine No. 2 “Der Fröhliche Werkstatt”

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €16,-
Korting  €10,- (CJP/stadspas groene stip/student)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda