Franstalige kerstklassiekers
Café des Chansons & Charlotte Haesen
Foto: Carlo Villarroel

 

Als een ras verteller brengt zangeres Charlotte Haesen het chanson tot leven, waardoor ook luisteraars die het Frans niet machtig zijn, de essentie van het lied moeiteloos vatten. Voor dit speciale kerstconcert brengt zij samen met de strijkers van het Tobalita Kwartet een schitterend repertoire van de mooiste Franstalige winterklassiekers van o.a. persoonlijkheden als Barbara, Brel, Gainsbourg, Brassens en Piaf. Deze chansons gaan over de vreugde en liefde die menselijke verbondenheid brengt. Café des Chansons nodigt ons uit om deze kerst échte mensen te durven zijn.

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat altvioliste Odile Torenbeek toevallig de zangeres Charlotte Haesen ontdekte op de Noordermarkt te Amsterdam. Odile en Charlotte besloten toen een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als o.a. Paul Prenen, Wijnand van Klaveren, Mascha van Nieuwkerk en Oene van Geel betrokken, die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stemtimbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Drie albums verder nemen de stem van Charlotte Haesen en de strijkers van het Tobalita kwartet je nog steeds mee op een ontroerende reis door de tijd.

 

De pers is in ieder geval laaiend enthousiast:

  • "Prachtig intiem en authentiek. Precies de juiste mix onzware ernst en vlinderachtige humor." - Mischa Spel, NRC
  • "★★★★★ (...) buitengewoon indrukwekkend, dramatisch, vrolijk, melancholiesch en ontroerend." - Erik Voermans, Het PAROOL

 

Uitvoerenden

Charlotte Haesen  zang
Giles Francis  viool
Evelien Jaspers  
viool
Odile Torenbeek  
altviool
Anjali Tanna  
cello

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €25

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda