Waterfall Music: Armeense en Georgische koormuziek
Amsterdamse Cantorij

Georgië en Armenië, buurlanden in de zuidelijke Kaukasus, gelegen op de grens van Azië en Europa, kennen beide een levendige koortraditie. In het programma Waterfall Music laat de Amsterdamse Cantorij daar voorbeelden uit horen. Het programma omvat een aantal religieuze werken, voortkomend uit het diepgewortelde orthodoxe geloof in beide landen. Daarnaast klinken werkliederen, liefdesliederen, snelle dansliederen en een enkel nationalistisch gezang.

Van de componisten zijn sommigen nog actief, van anderen behoort het werk inmiddels tot een vaste traditie. De teksten zijn veelal in het Armeens en Georgisch, maar soms ook in het Engels, dat na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie steeds meer terrein heeft gewonnen. Met Waterfall Music brengt de Amsterdamse Cantorij een gevarieerd programma dat is vervuld van weemoed maar ook trots.

 

De Amsterdamse Cantorij 

De Amsterdamse Cantorij is een kamerkoor van zo’n 28 ervaren zangers, onder leiding van Felix van den Hombergh. Ze houden van afwisseling, van muziek uit de Renaissance tot hedendaagse werken, a capella of met orkest en solisten. De Amsterdamse Cantorij geeft minimaal zes concerten per jaar (drie projecten).

 

Kaarten

Voorverkoop/reductie €17,50
Jongeren t/m 18 jaar €8,00

 

 


 

< Terug naar de agenda