In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten. De serie, bestaande uit drie concerten, trapt af met Nadezda Filippova. Dit programma geeft een prachtig beeld van haar veelzijdigheid, waarbij zij ruim aandacht geeft aan de 80-jarige Nederlandse componist Daan Manneke. Daarnaast speelt ze Bachs Chaconne, nu eens niet in de bewerking van Busoni maar in de veel getrouwere versie van Brahms. De frisheid van Schumann’s Papillons en de virtuositeit van Paganini variaties (Brahms) zijn een ode aan de levenskracht van elk individu en sluiten deze avond af.

Concertpianiste Nadezda Filippova heeft de hele wereld rondgereisd met muziek en gaf concerten van Europa, tot het verre oosten in Rusland, en de Verenigde Staten. Zij studeerde in St. Petersburg en Berlijn, maar werd verliefd op Amsterdam en besloot na het afsluiten van haar studie bij Willem Brons hier te blijven. Nadezda treedt veelvuldig op als soliste en kamermusicus, was in 2017-2018 finalist van de Dutch Classical Talent en organiseert haar eigen concertserie 'Soirée de Nadezda' in De Roode Bioscoop. In 2017 bracht ze haar debuutalbum 'Illimité' uit met werken van Debussy.

 

Programma 'Terugblikkend'

Nadezda Filippova  piano

 

D. Manneke (1939*)
Grote Archipel

- Pauze -

J. Brahms (1833-1897)
Chaconne van J. S. Bach voor de linkerhand

R. Schumann (1810-1856)
Papillons, Op. 2

J. Brahms 
Paganini-variaties, Op. 35, Boek II

 
LET OP! Het concert is verplaatst naar de 23 april om 15.15

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP, studenten, kinderen t/m 12 jaar €15,-


*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda