Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.

De motetten van Bach zijn met hun muzikale zeggingskracht prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt.

De motetten van Bach worden gezien als het summum van de westerse vocale muziek en zijn met hun muzikale zeggingskracht en technische complexiteit een prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt. Het hart van het programma wordt gevormd door Ton de Leeuws Car nos vignes sont en fleurs, een twaalfstemmig werk van een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten uit de 20e eeuw, dat zeker tot de hoogtepunten van de Nederlandse koormuziek gerekend mag worden.

 

Programma

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef dirigent

Johann Sebastian Bach 
Komm, Jesu, komm

Arvo Pärt 
Nunc dimittis
The Deer’s Cry

Ton de Leeuw 
Car nos vignes sont en fleurs

Arvo Pärt 
Which Was the Son of …

Johann Sebastian Bach 
Singet dem Herrn ein neues Lied

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €38,50
Korting  €33,50 (CJP/student/stadspas groene stip) 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.Luisteren

 


 

< Terug naar de agenda