Georg Friedrich Händel vertrok op 21-jarige leeftijd vanuit Halle de wijde wereld in. Italië was zijn reisdoel, daar verbleef hij in Florence, Venetië, Napels en Rome. Als componist maakte hij furore met zijn fabelachtige muzikaliteit en virtuoze speelwijze op het orgel en klavecimbel. Ribattuta Musica heeft een mooi en gevarieerd programma samengesteld rondom de werken die Händel componeerde te Rome in het jaar 1707. De gelauwerde sopraan Lenneke Ruiten zingt de solocantate Salva Regina (HWV 241) en Laudate Pueri (HWV 237). Concertmeester Rebecca Huber zal soleren in het prachtige Concerto Grosso (HWV 288) voor viool en ensemble. Ribattuta Musica zal ter afsluiting van het concert het indrukwekkende Dixit Dominus (HWV 232) voor solisten, koor en orkest uitvoeren.

Ribattuta Musica is een vocaal-instrumentaal ensemble met een vaste kern van 35 professionele musici. Een bevlogen samenspel van ervaren ensemblezangers, vocale solisten en instrumentalisten. Zij spelen voornamelijk muziekwerken uit de Barok, maar ook Renaissance staat op het programma. Ze spelen graag dicht bij het publiek. In een intieme sfeer ontstaat een voelbare wisselwerking, een intensere expressie en rijkere ervaring van melodie, harmonie, ritme en stemmen. Ribattuta Musica maakt hoogwaardige muziek voor iedereen bereikbaar met toegankelijke werken, vriendelijke entreeprijzen en optredens buiten de grote concertzalen.

 

Programma

Lenneke Ruiten  sopraan
Rosina Fabius  alt
Edward Leach  tenor
Andreas Küppers  muzikale leiding & klavecimbel
Ribattuta Musica  barokensemble


George Friedrich Händel
- Salva Regina, HWV 241
- Laudate Pueri, HWV 237
- Concerto Grosso, HWV 288
- Dixit Dominus, HWV 232

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Rang 1+ €59,50
Regulier €37,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda