Brahms en Sjostakovitsj
Pieter van Loenen & Tobias Borsboom
Foto: Brendon Heinst

 

Met hun cd-debuut The Silence Between zetten violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom zichzelf stevig op de kaart. De cd kreeg in de pers jubelende recensies. Op 23 september komt het duo met een programma rond de eerste vioolsonate van Brahms en de vioolsonate van Sjostakovitsj. Twee magistrale sonates uit het viool-pianorepertoire, uit totaal verschillende tijdperken en met zeer uiteenlopende karakters. Ze spiegelen deze werken rond Fratres van Arvo Pärt. In 1977, na een jarenlange writer’s block, verraste Pärt vriend en vijand met een totaal nieuwe en eigen componeerstijl, die terugvoerde op koormuziek uit de Renaissance. Met Fratres veroverde hij toen de wereld.

Pieter van Loenen is een van Nederlands meest veelzijdige jonge violisten. Hij won prijzen op alle Nederlandse vioolconcoursen, waaronder de Publieksprijs van het Oskar Back vioolconcours 2016. Hij is in binnen- en buitenland actief als solist en kamermusicus en ontwikkelt zich daarnaast als maker en programmeur. Tobias Borsboom onderscheidt zich als een van Nederlands bekendste jonge pianisten met zijn fijnzinnige pianistische kwaliteiten en poëtische, kleurrijke interpretaties. Als winnaar van de Dutch Classical Talent Award speelt hij sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaald.

 

Programma

Pieter van Loenen viool
Tobias Borsboom piano
 

Johannes Brahms
Vioolsonate nr. 1, op. 87

Arvo Pärt

Fratres

Dmitri Sjostakovitsj

Vioolsonate in G-groot, op. 134


 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €25,-
Korting  €20,- (CJP/student/stadspas groene stip) 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda