Foto: Hans van der Woerd

 

‘Die Sechste ist die Keckste’ aldus Bruckner zelf. Het is zijn eerste symfonie waar maar één versie van bestaat. Bruckner moet er dus echt tevreden over zijn geweest. Hij droeg hem op aan zijn huisbaas en zijn vrouw. Na de vierde symfonie heeft dirigent Rolf Verbeek nu ook deze zesde symfonie van Bruckner bewerkt voor een kamermuziekensemble van 10 musici. Daarvoor wendt hij zich ook deze keer weer tot Camerata RCO.

Camerata RCO is een uniek ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Naast dat zij allen ervan genieten om in orkestverband te spelen, breiden de ensembleleden hun plezier graag verder uit door ook in een klein ensemble samen te spelen. Niet alleen is het repertoire van een klein ensemble anders, ook ervaren zij kamermuziek als persoonlijker en intiemer: "Het is verfrissend om onze collega's in het orkest beter te leren kennen tijdens een gezamenlijk optreden als Camerata RCO. We zijn volledig vrij om te kiezen welk repertoire we spelen, waar we het spelen en met wie. Met Camerata RCO staan we graag in nauw contact met ons publiek. De energie die uit deze concerten voortkomt is wat ons het meest inspireert."

 

Programma

Camerata RCO
Rolf Verbeek  dirigent

Anton Bruckner
Symfonie no. 6 (bew. Rolf Verbeek)

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €25,-
Korting  €15,- (CJP/student/stadspas groene stip) 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda