Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, presenteert het magistrale eerste boek van Bachs Wohltemperierte Klavier. Een integrale uitvoering hiervan is zeldzaam. Brons’ affiniteit met Bach staat garant voor een stijlvolle, indringende vertolking. Willem Brons beleeft zowel het eerste als het tweede boek van Bachs Wohltemperiertes Klavier als een spannende ontdekkingsreis, waarbij alle denkbare gemoedstoestanden tot klinken komen. Maar bovenal als een zinvol geheel. Iedere toonsoort maakt immers deel uit van Bachs wonderlijke, muzikale universum van vierentwintig toonsoorten. Er is onderscheid tussen authenticiteit naar de letter en authenticiteit naar de geest. Ook een uitvoering op een modern instrument kan de spiritualiteit en de immense diepgang van de late Bach oproepen als authenticiteit naar de geest de bron van inspiratie vormt.

Willem Brons (1937) treedt nog steeds veelvuldig op. Hij is een belangrijk vertolker van de muziek van Bach, Beethoven en Schubert, al is zijn repertoire daartoe nooit beperkt gebleven. Ook is hij ambassadeur van het historisch instrument. Naast talrijke recitals heeft hij opgetreden met vele beroemde orkesten en samengewerkt met grote dirigenten in binnen- en buitenland. Brons was liefst vijftig jaar docent bij het Conservatorium, waar hij les gaf over de piano, kamermuziek en liedbegeleiding. Hij leidde diverse generaties pianisten op en bracht hen de kunst van muzikale expressie bij..

 

Programma

Integrale uitvoering van

J.S. Bach  Das Wohltemperierte Klavier BWV 846-893, Boek I 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP, studenten, kinderen  €15,-

 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda