Van romantiek naar modernisme
Grachtenfestival: Nathalia Milstein

Nathalia is het jonge zusje van Maria Milstein en ook in dit geval een enorm muzikaal talent. Kom vooral naar dit concert van het Grachtenfestival in de Waalse Kerk om te luisteren naar de waanzinnige vleugel met daarachter Nathalia Milstein.

Dit programma presenteert een verscheidenheid aan werk voor piano solo gecomponeerd binnen een bepaalde periode van de muziekgeschiedenis, overeenkomend met de overgang van romantiek naar modernisme. Tsjaikovski's intieme composities en Francks monumentale "Prélude, Choral et Fugue" zijn beiden prachtige voorbeelden van echt romantische muziek, alhoewel Franck al gebruikmaakt van een complexere harmonische taal die het publiek een glimp geven van aankomende veranderingen in muziek. Debussy's "Suite Bergamasque" is een tedere en levendige verwijzing naar barokmuziek, net zoals Francks werk, alhoewel Debussy de oude titel gebruikte als inspiratie voor kleurrijke muzikale fantasieën. Zijn componeertaal zou revolutionair worden voor de volgende generaties componisten. Skrjabins latere muziek speelt met atonaliteit en met name in zijn laatste werk voor piano: zijn tiende sonate. Zijn ongrijpbare atmosfeer, met afstandelijke of echte geluiden van natuur, reflecteert de ingewikkelde spiritualiteit van de componist wiens input in de muziekgeschiedenis ook een grote impact had op de evolutie in de 20e eeuw.

 

Programma

Nathalia Milstein  piano

César Franck
Prélude, Choral et Fugue

Claude Debussy
Suite Bergamasque
I. Prélude - II. Menuet - III. Clair de lune - IV. Passepied

Aleksandr Skrjabin
Pianosonate nr. 10, op. 70

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,50 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda