Tomorrow shall be my dancing day
Couleur Vocale: Vrouwenkoor Nordlys

 


Dit concert kan gewoon doorgang vinden binnen de huidige coronamaatregelen.


Vrouwenkoor Nordlys presenteert het programma "Tomorrow shall be my dancing day" rond Benjamin Britten’s Ceremony of Carols in de oorspronkelijke driestemmige uitvoering voor vrouwenkoor en harp, en het swingende Tomorrow shall be my dancing day van de hedendaagse wereldberoemde Engelse componist John Rutter. Het programma wordt aangevuld met prikkelende, moderne stukken voor koor (en harp) en prachtige, eigentijdse bewerkingen van kerstliedjes uit het hoge Noorden. 

Nordlys is een projectkoor van ca. 24 ambitieuze zangeressen. Het koor brengt verschillende uitdagende programma's met werk van componisten van hedendaagse klassieke muziek uit Noord-Europa, maar ook uit andere streken. Nordlys zingt regelmatig liederen die niet vaak worden uitgevoerd in Nederland en geeft zo deze muziek de aandacht die deze verdient. 'Nordlys' (Noors en Deens) betekent noorderlicht, aurora borealis - een indrukwekkend natuurverschijnsel in de landen waar onze muziek grotendeels vandaan komt. Het koor is een initiatief van dirigente Ulrikke Reed Findenegg (oorspronkelijk uit Noorwegen), die in 2011 de Stichting Vrouwenkoor Nordlys oprichtte.  Ga naar de website van Vrouwenkoor Nordlys voor meer informatie over het koor.

 

Programma

Ulrikke Reed Findenegg dirigent
Beate Loonstra harp
Vrouwenkoor Nordlys

Benjamin Britten (1913-1976)
Ceremony of Carols

John Rutter (*1945)
Tomorrow shall be my dancing day 

Kerstliedjes uit het hoge Noorden

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda