Kamerkoor Vocoza bestaat uit circa 28 geschoolde amateur-zangers, die samen een behoorlijk professioneel niveau weten te bereiken. Nadat Sanne Nieuwenhuijsen het koor vanaf 2008 heeft gedirigeerd, staat Vocoza sinds najaar 2021 onder leiding van Robert van der Vinne. Vocoza heeft een vaste plaats in het concertleven in de regio Amsterdam/ Haarlem verworven. Vocoza brengt gemiddeld twee eigen concertreeksen per jaar en draagt inmiddels geregeld bij aan externe producties.

In het concert van Couleur Vocale verweeft Vocoza de jammerklachten van alle tijden met de vreugde over schoonheid die soms verborgen ligt in een ommuurde tuin. Van Klaaglied tot Hooglied. Een a capella-programma (afgewisseld met gedichten van Judith Herzberg) met stukken uit de Gregoriaanse traditie en de Renaissance (Carlo Gesualdo, Alonso Lobo, Tomas de Victoria, Heinrich Schütz), via de 20e eeuw (Rudolf Mauersberger, Francis Poulenc, Jean-Daniel Lesur), tot de 21e eeuwse muziek van Ola Gjeilo. Mooi ben je, mijn liefste. Aangenaam en prachtig als Jeruzalem.

 

Programma 

De Lamentatione Jeremiae Prophetae (gregoriaans)

Heinrich Schütz
Ego dormio 

Rudolf Mauersberger
Wie liegt die Stadt so wüst

Tomas Luis de Victoria
Vidi speciosam

Carlo Gesualdo di Venosa
O vos omnes (1611)

Ola Gjeilo
Northern Lights

Alonso Lobo
De Lamentatione Jeremiae Prophetae

Jean-Daniel Lesur
Le jardin clos

Poulenc
Soir de neige

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda