25-jarig jubileumconcert "LUX"
Couleur Vocale: Photonen

 

Met het a capella-programma LUX brengt Photonen oude maar ook (gloed-)nieuwe koormuziek. Daarnaast is er aandacht voor Amsterdamse componisten, zoals de jonge Mathilde Wantenaar. Ook prijkt muziek van twee andere Amsterdammers op het programma: Alphons Diepenbrock en van Jan Pzn Sweelinck. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het ensemble schreeft dirigent Jeroen Spitteler, die zich steeds meer onderscheidt als componist, in opdracht van Photonen een nieuw werk: The Moon was but a Chin of Gold / Onder die Maan, waarin het gelijknamige gedicht van Emily Dickinson en dagboekfragmenten van Etty Hillesum samenkomen (Wereldpremière).

Photonen Vocaal Ensemble is een Amsterdams kamerkoor van ca 26 geschoolde amateurzangers, dat klassieke werken brengt, variërend van zeer oude muziek tot hedendaags repertoire. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van dirigent/artistiek leider Jeroen Spitteler. Het ensemble geeft regelmatig jonge componisten een opdracht voor een koorcompositie en stond in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Photonen figureerde in alle seizoenen van de tv-serie Klem. Het ensemble viert in 2022 zijn 25-jarig bestaan. Ga naar de website van Photonen voor meer informatie over het koor.

 

Programma

Photonen Vocaal Ensemble
o.l.v. Jeroen Spitteler

Composities van Sweelinck, Diepenbrock, Wantenaar, Uusberg, Runestad, MacMillan. Ook première van The Moon was but a Chin of Gold / Onder die Maan van Jeroen Spitteler.

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda