Meditatief, bewogen en hoopvol: het nieuwe programma van vocaal ensemble MUSA laat de rijkdom en intensiteit van de 20ste-eeuwse koormuziek horen. De zinderende Mis voor dubbelkoor van Frank Martin is één van de topstukken uit het vocale repertoire. Niet voor niets heeft MUSA dit werk al twee keer eerder op de lessenaar gehad. Ook op het programma staan de Trois Chansons van Claude Debussy, impressionistische koorliederen die een Middeleeuwse sfeer ademen. De teksten dateren uit de 15e eeuw! Van een heel andere aard is Ton de Leeuws Prière: meditatieve muziek, gekenmerkt door sobere muzikale middelen. De Leeuw baseerde dit stuk op een gebedstekst uit de Koran. Ook Un soir de neige van Francis Poulenc stond al eens eerder op het programma bij MUSA. Deze cantate bezingt zowel een innerlijk gevoel van vrede als het troosteloze vooruitzicht van een leven onder bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor het eerst staat MUSA onder leiding van Wiecher Mandemaker, dirigent van de Laurenscantorij, het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Ook is hij als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan Codarts en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vocaal Ensemble MUSA werd in 2005 opgericht en bestaat uit ambitieuze zangers die graag muzikale uitdagingen aangaan. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau gemusiceerd wordt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. MUSA organiseert gevarieerde concerten met hoogtepunten uit de koorliteratuur, maar ook met muziek die zelden op de Nederlandse concertpodia te horen is. Ga naar de website van MUSA voor meer informatie over het koor.

 

Programma

Wiecher Mandemaker dirigent
Vocaal Ensemble MUSA

Frank Martin
Dubbelkorige mis

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda