Membra Jesu Nostri - Buxtehude
Couleur Vocale: Kamerkoor Amsemble

 

Dietrich Buxtehude is één van de grootste componisten die Duitsland heeft voortgebracht. Ook de grote Bach had bewondering voor hem en reisde honderden kilometers te voet om hem te horen spelen. Zijn bekendste vocale werk Buxtehude is zijn Membra Jesu nostri.

De volledige Latijnse titel Membra Jesu nostri patientis sanctissima betekent "De zeer heilige delen van het lijdende (lichaam) van onze Jezus" Het stuk is opgebouwd uit zeven korte cantates. Elke cantate verwijst naar een lichaamsdeel van Christus: de voeten, de knieën, de handen, de zijde, de borst, het hart en het gezicht. Het werk is geschreven voor koor, solisten, strijkers ensemble en continuo. Een bijzonder en contemplatief werk dat de oude muziekliefhebber zal roeren.

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Ga naar de website van Kamerkoor Amsemble voor meer informatie over het koor.

 

Programma

Kamerkoor Amsemble
Swes Barokorkest
Koorsolisten
Benjamin Bakker  
dirigent
 

Dieterich Buxtehude (1637-1707)
Membra Jesu Nostri, BuxWV 75

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda