De zangers en instrumentalisten van Ensemble Hermes vieren met weemoedige en sfeervolle passiemuziek (alsnog) haar 10 jarig bestaan. Het voert de luisteraar van de Lamentaties van Orlando di Lasso, een hoogtepunt van de late polyfonie, naar het prachtige barokke kleinood van J.S. Bach, de Actus Tragicus. Dat gecombineerd met de maar zelden uitgevoerde “Die sieben letzte Worte Jesu’ van Heinrich Schütz. Het geheel wordt gecompleteerd met dubbelkorige motetten van Schütz, Bach en diens oud-oom Johann Michael Bach.

Ensemble Hermes richt zich op het authentiek uitvoeren van 16e-eeuwse polyfonie en voert daarnaast hedendaagse aan de polyfonie verwante muziek uit. Het projectensemble bestaat uit zowel ervaren amateurs als muziekstudenten en professionals. Tijdens optredens musiceren de zangers rondom een grote muziekstandaard die speciaal voor dit ensemble is ontworpen en gemaakt. Waar mogelijk wordt er gezongen vanuit kopieën van de originele manuscripten. Alle zangers hebben zich daartoe de zogenaamde mensuraal notatie, die in de handschriften gebruikelijk is, eigen gemaakt. Ga naar de website van Ensemble Hermes voor meer informatie over het koor.

 

Programma 

Jeroen Spitteler dirigent
Ensemble Hermes

 

Orlando di Lasso (1532-1594)
Lamentationes Jeremiae prophetae

Heinrich Schütz (1585-1672)
- Die sieben letzte Worte Jesu, SWV 478
- Selig sind die Toten, SWV 391

Johann Michael Bach (1648-1694)
Herr, ich warte auf dein Heil

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
- Ich lasse dich nicht, BWV Anh. 159
- ‘Actus Tragicus’, BWV 106
- Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
- Komm, Jesu, komm, BWV 229

 

Kaarten

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda