Le Sacre: hoogste graad van technisch kunnen
Bösendorfer Series: Ralph van Raat

 

"De stilistische spanwijdte van Ralph van Raat is groot"- Het Parool

Ralph van Raat speelt een programma rondom Stravinsky's Le Sacre du Printemps, met werken van Skrjabin, Rachmaninov, Sjostakovitsj en Prokofjev. Dit baanbrekende orkestwerk uit de twintigste eeuw is beroemd om de pulserende, opzwepende ritmes. Vladimir Leyetchkiss, een vriend van Stravinsky, herschreef Le Sacre voor piano in de jaren ’80. Het werk is technisch zo veeleisend dat Ralph van Raat pas de tweede pianist ter wereld is die het uitvoert.

Musicoloog en pianist Ralph van Raat is al sinds zijn tienerjaren gefascineerd door twintigste-eeuwse en hedendaagse klassieke muziek. Met zijn solorecitals, lezingen, albums en concertuitvoeringen wil hij het publiek overtuigen van de immense schoonheid en diversiteit van de muziek van onze eigen tijd. Hij is een veelgevraagde pianist en geeft wereldwijd concerten en recitals. Meer dan dertig albums bracht hij uit bij het internationale platenlabel Naxos en hij is alweer enkele jaren docent hedendaagse pianomuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Luister naar Ralph van Raat op Spotify >

 

Programma

Aleksandr Skrjabin
Deux Nocturnes, op. 5

Sergej Rachmaninov
uit Études-Tableaux: op. 33 nr. 7 & op. 39 nr. 2

Dmitri Sjostakovitsj
Prelude en Fuga, op. 87 nr. 18

Sergej Prokofjev
Sarcasms

Igor Stravinsky
Le Sacre du Printemps (piano solo versie door Vladimir Leyetchkiss)

 

Kaarten

Regulier €40
Korting* €35
Student €10 >>>Klik hier voor studentenkaarten/Click here for student tickets >>>

*CJP/stadspas groene stip (CJP-pas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda