De wereld van Robert Schumann
Bösendorfer Series: Nino Gvetadze

 

"Gvetadze laat haar vleugel aanminnig fluisteren en zingen. Met haar verfijnde aanslag weet ze de nachtelijke, dromerige sfeer in het hart te treffen."- Het Parool

Van alle grote componisten uit de romantiek is Schumann misschien wel de meest romantische. Hij staat centraal in dit programma: van het dromerige "Arabeske" in C-groot uit begin 1839 tot de levendige Kinderszenen en de bruuske stemmingswisselingen in Kreisleriana. Nino sluit haar recital af met Franz Liszt. Zijn pianorepertoire is moeilijk voor te stellen zonder het furieuze derde deel "Tarantella" uit Venezia e Napoli, het absolute meesterstuk van de avond.

De Georgische pianiste Nino Gvetadze leidt een internationaal muzikaal leven als solist en kamermusicus. Ze ontving verschillende prijzen en werd het gezicht van Radio Classic FM en behaalde nationale bekendheid door haar optreden met het Brodsky Quartet tijdens het Prinsengrachtconcert in 2017. Ze bracht in 2020 haar meest recente album Einsam uit, met muziek van Robert Schumann.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

 

Programma

Robert Schumann
- Arabeske in C, op. 18
- Kreisleriana, op. 16
- Kinderszenen, op. 15
- Romanze, op. 28

Franz Liszt
Tarantella uit Venezia e Napoli

 

Luister naar Nino Gvetadze op Spotify >

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda