Veelzijdig pianiste van wereldklasse
Bösendorfer Series: Marietta Petkova

 

"Of het nu Rachmaninoff, Bach, Brahms of Liszt is, Petkova is fenomenaal" - HP / De Tijd

‘Grandioze Petkova’ en ‘Pianist Petkova: ideale Rachmaninov,’ jubelde de vaderlandse pers van Telegraaf tot NRC Handelsblad. Rachmaninov mag dan natuurlijk niet ontbreken op haar programma in De Waalse Kerk! Marietta speelt een selectie uit zijn 24 Preludes. Het programma opent met Chopin, van wie de pianiste enkele mazurka’s en een etude laat horen. Het tweede deel van dit recital beginnen we met Liszts schitterende harmonische vergezichten over de denkbeeldige Zwitserse Vallée d’Obermann. De avond wordt afgesloten met de drie afzonderlijk gecomponeerde delen uit de suite Pour le Piano van Claude Debussy.

Marietta Petkova is een gevierd pianiste en haar uitzonderlijke kwaliteit werd al snel erkend in Nederland en ver daarbuiten. Marietta weet als solist en kamermusicus met haar authenticiteit en veelzijdigheid de ziel van muziek te bereiken. Ze laat de partituur achter zich, verdiept zich in de psychologie van de componist en legt een onderliggende klankwereld bloot. Marietta beroert haar publiek tot op het bot en laat bekende stukken altijd weer fris klinken. Luister Marietta Petkova op Spotify >

 

Programma

Frédéric Chopin
- 2 Mazurka's
- Nocturne, op. 48 nr. 2
- Étude, op. 10 nr. 12
- Fantasie in f-klein, op. 49

Sergej Rachmaninov
6 Préludes, uit op. 23 en op. 32

Franz Liszt
Vallée d’Oberman, uit: Années de Pèlerinage – Suisse

Claude Debussy
Pour le Piano

 

Kaarten

Regulier €40
Korting* €35
Student €10 >>>Klik hier voor studentenkaarten/Click here for student tickets >>>

*CJP/stadspas groene stip (CJP-pas of stadspas met groene stip graag meenemen)

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda