Topstukken uit de pianoliteratuur
Bösendorfer Series: Anna Fedorova

 

"Prachtig, poëtisch, delicaat en dynamisch" - Luister Magazine

Anna Fedorova speelt drie absolute topstukken uit de pianoliteratuur. De Pianosonate nr. 14, ook wel de Mondscheinsonate, is één van Beethovens bekendste werken. Hij noemde het werk een sonata quasi una Fantasia; een sonate die als fantasie aandoet. Gevolgd door de Sechs Klavierstücke, die behoren tot de laatste én meest geliefde composities die Johannes Brahms schreef voor solo piano. De Schilderijententoonstelling, het bekendste werk van de Russische componist Modest Moessorgski, verbeeldt een bezoek aan een tentoonstelling ter nagedachtenis van zijn goede vriend, schilder en architect Viktor Hartmann. De elf schilderijen met tussendoor vijf promenades die ons naar het volgende schilderij leiden, komen uit bij de Grote Poort van Kiev, het majestueuze slotstuk van de avond.

Met veertien concoursoverwinningen op haar naam timmert Anna stevig aan de weg als internationale pianoster. Ze is verbonden aan het Nederlandse platenlabel Channel Classic - waar ze sterrenrecensies oogst met haar albums - werkt samen met grote orkesten, bekende musici en vermaarde dirigenten.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

 

Programma

Ludwig van Beethoven
Pianosonate nr. 14 in c-klein, op. 27 nr. 2 ("Mondschein")

Johannes Brahms
Klavierstücke op. 118

Modest Moessorgski
Schilderijententoonstelling

 

Luister naar Anna Fedorova op Spotify >

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda