Vocaal kwartet Quatre Bouches staat bekend om haar geënsceneerde kamermuziekprogramma’s, fijngevoelig en vaak met een humoristische inslag. Het populaire kerstprogramma Nowell werd veelvuldig uitgevoerd, in binnen- en buitenland.

 

Nowell biedt een combinatie van traditionele kerstliederen en toegankelijk kerstrepertoire uit de 20e en 21e eeuw. Werken van de Britse componist Sir Richard Rodney Bennett en van Benjamin Britten worden gecombineerd met traditionele liederen als "Es ist ein Ros entsprungen" en met eigen arrangementen van kerstliederen als "Midden in de winternacht" en “ Er is een Kindeke”.

 

De Nederlandse componiste Barbara Okma schreef speciaal voor dit programma “A new life is born - Een nieuw leven”, een beangstigend actueel stuk over de Arabische Lente. Harke Jan van der Meulen toonzette voor Nowell gedichten van de Engelse mysticus William Blake.

 

Naast a capella repertoire bevat het programma werken met piano, van componisten als Paul Hindemith, Samuel Barber, Max Reger en Ralph Vaughan Williams (Wim Voogd - piano).

 

Het programma is doorvlochten met het kerstverhaal “Hampie” van Freek de Jonge, en wordt door hem voorgelezen .

 

Van het programma Nowell is een gelijknamige a capella cd verschenen.

 

NB kinderen onder 16 jaar kunnen het concert voor €10 bijwonen

 

Het concert is rond 16.00 afgelopen