'Hor prendo amor per gioco’ (Nu neem ik de liefde als een spel), hiermee brengt het Lelikoor in samenwerking met The Continuo Company een programma met muziek uit het Italië van de 17de en vroege 18de eeuw. In deze periode werden muzikale grenzen verkend en maakte de ‘ingewikkelde’ polyfonie uit vroegere eeuwen plaats voor duidelijke melodieën. In kerkelijke en wereldlijke muziek werden verhalen verteld op een kleurrijke en vaak theatrale wijze. De emoties spatten ervan af!

Dit geldt ook voor het programma van het Lelikoor. Vlammende en verzengende liefde staat centraal in de madrigalen van Scarlatti; in het Magnificat van Durante wisselen zoete melodieën en ferme, haast geagiteerde lijnen elkaar af. Bencini laat verschillende sferen wisselen in het tweekorige Dixit Dominus. Sigismondo d’India drijft de theatraliteit tot een uiterste: door middel van geëmotioneerde recitatieven en opgewonden uithalen brengt hij het verhaal van Dorinda, die zich als berin verkleedt om de jager Silvio voor zich te winnen.

Op zaterdagavond 11 juni worden liefde en spel in al hun facetten bezongen en blijkt hoe smal de grens ertussen is. Het Lelikoor neemt u mee door de breedte van de Italiaanse barok. Beleef met ons een barokke zomeravond!

Programma:
Pietro Paolo Bencini - Dixit Dominus (à 8)
Sigismondo d'India - Il pastor fido, madrigalencyclus uit boek VIII (à 5)
Francesco Durante - Magnificat (à 4)
Alessandro Scarlatti - Madrigalen: Arsi un tempo, Sdegno la fiamma estinse, Mori mi dici

Uitvoerenden: Het Lelikoor o.l.v JanJoost van Elburg
Continuo: The Continuo Company van Arjen Verhage
Solisten: Esther Levin, sopraan; Teun de Vries, tenor

 

Reserveren kan tot uiterlijk 8 juni via: reserveren@lelikoor.nl. Zie ook: www.lelikoor.nl