Tot voor kort wist niemand hoe een blokfluitensemble rond 1450 klonk. Er waren geen historische instrumenten uit die tijd beschikbaar, terwijl blokfluit toen wel een populair instrument was in heel Europa. Er zat een gat in onze kennis. Daar brengt Aventure nu verandering in.

 

Op grond van een CT-scan van de oudste blokfluit van Nederland – de zogenaamde ‘Dordrecht-blokfluit’, die vóór het jaar 1421 werd gemaakt – en studie van een berg muziekwetenschappelijke, archeologische en historische informatie, heeft Aventure het geluid van een blokfluitensemble gereconstrueerd zoals dat naar alle waarschijnlijkheid rond het midden van de 15e eeuw heeft geklonken.

 

In het programma Totdat de wachter heeft gezongen is te beluisteren hoe een blokfluitconsort bijna zes eeuwen geleden klonk, en in beide workshops kunt u zelf aan de slag met 15e-eeuws muziekrepertoire.

 

Voor amateurmusici van divers niveau die zelf Mönch-, Wolkenstein- en Gruuthuse-liederen willen zingen of hun instrumentale arrangementen spelen is er deze tweedaagse workshop met een slotpresentatie in de Waalse kerk zelf. Het is dé mogelijkheid om onder professionele begeleiding kennis te maken met dit niet gangbare of zelfs unieke repertoire.

 

2x een zaterdag: 13 februari en 12 maart 2016 

Docenten: Christopher Kale (zang) en Marco Magalhães (blokfluit)

Tijd: 10.30 – 17.00 uur

Plaats: Consistoriekamer

Slotpresentatie: za 12 maart 16.00 uur met Workshop I

Niveau: gevorderde zangers en instrumentalisten; indeling naar niveau

Kosten: €150 (excl. lunch)

Info & aanmelden: E: itasgk@xs4all.nl T: 020 6699814