Het VU Kamerorkest brengt een spannend kinderconcert voor de hele familie.

 

“Er was eens…” is een muzikaal sprookjesboek: Klein Duimpje, Doornroosje, Belle en het Beest komen langs, maar met de muziek van Francis Poulenc volgen we ook de spannende en vertederende avonturen van het kleine olifantje Babar in de grote stad.

 

Speciale gasten op het toneel zijn de Vlaamse acteur Ben Rottiers en tekenaar Hugo van Look, die deze middag tot een bijzondere belevenis maken.

 

Het familieconcert "Er was eens..." wordt gespeeld door het Amsterdamse VU-Kamerorkest o.l.v. dirigent Daan Admiraal. Het orkest van ca. veertig jonge amateurmusici is van oudsher het kamerorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Het orkest telt nog altijd veel VU-studenten, promovendi en alumni.

 

Sinds de oprichting in 1991 is Daan Admiraal de vaste dirigent. Het orkest speelt twee of meer veelzijdige programma's per seizoen, met werken uit verschillende stijlperioden van zowel de grootste componisten als onontdekte nieuwe werken. Met deze grote variatie neemt het orkest een bijzondere plaats in de amateurmuziekwereld in. Het VU Kamerorkest gaat op tournee naar Leuven met een serie familieconcerten.

De voorstelling 'Er was eens...' begint om 15.30 uur. De deuren gaan open om 15.00 uur.

 

VU-Kamerorkest onder leiding van Daan Admiraal

Verteller: Ben Rottiers

Live tekenaar: Hugo van Look

Zie ook: www.vu-kamerorkest.nl