Simon Murphy is een specialist in de stijlbewuste uitvoering van muziek uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Hij heeft een reputatie opgebouwd met het inblazen van nieuw leven in het klassieke repertoire en met het terugbrengen van verloren meesterwerken naar het moderne concertpodium. Het orkest Barock Sommer staat twee projecten per jaar onder zijn stimulerende leiding.

 

Het winterproject van dit jaar sluiten wij af met een concert op 14 februari 2016 in de Waalse kerk in Amsterdam. Op het programma het pianoconcert nummer 21 KV 467 (1785) van Wolfgang Amadeus Mozart en de tweede symfonie opus 49 (1820) van Ludwig Spohr.

 

Voor het pianoconcert verheugen wij ons op de samenwerking met de Amerikaanse pianist Bobby Mitchell. Bobby Mitchell (1985) is actief in zowel hedendaagse als in oude muziek. Hij heeft vele internationale prijzen gewonnen.

 

Mitchell gebruikt de noten, maar gaat daarmee zijn eigen gang met dank aan de geniale componist. Mitchell, deels in Nederland opgeleid, is een veelzijdig en temperamentvol talent. Hij improviseert (ook hier, tussen de nummers door), hij speelt moderne muziek en hij dirigeert. En hij houdt - hoorbaar -heel erg van Haydn. - Kasper Jansen, NRC

 

Murphy is een barokmusicus met 'guts' – Roland de Beer, De Volkskrant

The repertoire-refresher, conductor Simon Murphy radiates joie de vivre. His interpretation distinguishes itself by its enthusiasm and his approach possesses a classic élan, displaying delicate sensitivity. – Diapason

 

 

Programma

Wolfgang A. Mozart - Pianoconcert nr. 21 KV467

Louis Spohr - Symfonie nr. 2 Opus 49

 

Dirigent: Simon Murphy 

 

 

Meer informatie:

www.barock-sommer.nl

www.simonmurphyconductor.com

www.bobbymitchellpiano.com