Anne Soldaat sluit het jaar af met een intieme, bijzondere show in de Waalse Kerk in Amsterdam. Het concert wordt gepresenteerd in samenwerking met Sugarfactory. Met special guests Tim Knol, Bent van Looy en Maartje Wortel.

 

Al ruim twintig jaar kennen we hem. Als solo-artiest. Als lid van Daryll-Ann. Als sideman van Tim Knol. Als fabelachtig gitarist. En als schrijver van beeldschone liedjes. Soldaat is een household name en volgend jaar wordt hij vijftig 50. Wie zou hem dat geven. Op 17 april, verscheen zijn vierde soloplaat “Talks Little, Kills Many” op Excelsior Recordings. Een prachtplaat met een ander geluid, terwijl hij toch klinkt zoals alleen Aso dat kan. Deze keer niet in Amerika opgenomen, maar gewoon in Mokum. In kleine bezetting gaat Soldaat dit jaar voor de intieme podia in de clubs en op de festivals. Waar zijn kunsten op gitaar nog beter tot zijn recht komen. En hij met zijn nieuwe nummers laat zien dat hij zeker tot een van de beste songschrijvers van Nederland gerekend mag worden. Vijftig jaar Anne Soldaat. We kunnen niet wachten op de volgende vijftig.

 

Volkskrant: “Voortreffelijk Album” ****

 

Nieuwe Revu: ” Amsterdamse Alleskunner komt met een verrukkelijke sixtiesplaat. Pure klasse, een perfecte lentesoundtrack.” ****

 

OOR: “Frisse melodieen, onweerstaanbare koortjes, sprankelend gitaarspel.”

 

Nieuwe Revu: “Wat ook nog weleens gezegd mag worden: Anne Soldaat is waarschijnlijk het allerbeste wat de Nederlandse popmuziek te bieden heeft. En niet alleen nu, eigenlijk wel in het licht van de hele vaderlandse popgeschiedenis.”