bezoekadres

De Waalse Kerk is gevestigd op het Walenpleintje 159, 1012 JZ, te Amsterdam. Het Walenpleintje grenst aan de Oudezijds Achterburgwal.

postadres

De Waalse Kerk

Walenpleintje 157

1012 JZ Amsterdam

locatie

Het Walenpleintje bevindt zich in de oude binnenstad van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, de Nieuwmarkt en de Dam.

openbaar vervoer

Bezoekers van buiten Amsterdam raden wij aan om per trein naar Amsterdam Centraal te reizen. De Waalse Kerk bevindt zich op 10 minuten loopafstand van het station. Zie ook: de kortste looproute

Ook binnen Amsterdam reist u, wanneer u niet te voet of met de fiets komt, het best met het openbaar vervoer. Met tram en bus stapt u uit op de Dam. Reist u met de metro, dan stapt u uit bij de halte Nieuwmarkt, uitgang Oude Hoogstraat.

Plan uw reis naar de Waalse Kerk met www.9292.nl

per auto

Wanneer u toch met de auto komt, kunt u in een van de parkeergarages in de buurt parkeren. In de volgorde van loopafstand van parkeergarage naar de kerk:

De Bijenkorf (ingang Beursplein)

Waterlooplein (ingang Valkenburgerstraat)

Stadhuis/Muziektheater (ingang Waterlooplein)

Markenhoven (ingang Anne Frankstraat)

De Kolk (ingang Nieuwezijds Voorburgwal)

P1 (ingang Prins Hendrikkade)

Oosterdok (Oosterdokstraat 150)

Let op: parkeren in het centrum van Amsterdam is niet goedkoop (zo'n €5 tot €7 per uur). De parkeergelegenheid op het Oosterdok is het voordeligst.

Meer informatie over verkeer en parkeren in Amsterdam